*openmargin lanceert vernieuwde iPad applicatie

De nieuwe sociale e-reader voor de iPad stelt lezers in staat de persoonlijke notities van andere lezers te ontdekken, te delen en te verreiken.

13 DECEMBER 2012, NETHERLANDS
Samenvatting
Na maanden van ontwikkeling heeft openmargin vandaag (13 december 2012) haar vernieuwde iPad applicatie gelanceerd in de App Store van Apple. De ontwikkeling van de nieuwe versie stond in het teken van het optimaliseren van de sociale lees beleving en het stimuleren van de dialoog. Zo is er nu de mogelijkheid om te reageren op notities in de marge en kunnen de notities gedeeld worden op Facebook en Twitter.

Nieuwe home page & Book Page
Naast de nieuwe ereader heeft openmargin ook een nieuwe home page en Book Page ontwikkeld voor auteurs en uitgevers. De Book Page bundelt alle gedachten (annotaties) binnen het boek en biedt auteurs en uitgevers -naast verkoopmogelijkheden- ook de mogelijkheid om in contact te treden met lezers.

Uitnodiging voor pilot
*openmargin is benieuwd naar de gebruikersbeleving die de nieuwe e-reader en het web-platform bieden en organiseert daarom deze maand (december 2012) samen met de vooruitstrevende uitgevers; Maven Publishing en Lannoo Uitgevers een pilot om inzicht te krijgen in de gebruikersbeleving. De uitgevers stellen een aantal vernieuwende en zeer intrigerende boeken gratis ter beschikking:

Beter dan echt (Jane McGonigal)
Hoe games ons gelukkiger, slimmer en socialer maken.

Zwermintelligentie (Len Fisher)
Over slimme groepen en domme massa’s.

De ultieme kudde (Mark Earls)
Het begrijpen en beïnvloeden van massagedrag. 

Creativiteit Hoe?Zo! (Igor Byttebier)
Inzicht, inspiratie en toepassingen voor het optimaal benutten van uw eigen creativiteit en die van uw organisatie.

Deze ‘Must reads‘ zijn normaal een aantal tientjes, maar deelnemers aan de pilot krijgen het boek gratis. Als tegenprestatie wordt de deelnemers gevraagd actief mee te doen in de pilot. Dat betekent dat je gedurende 2 weken (een gedeelte) van het boek leest met de *openmargin app, actief annotaties maakt (minimaal 2 per dag), een aantal annotaties deelt via Twitter en/of Facebook en aan het eind van de pilot een survey invult met je ervaring.

Meedoen is eenvoudig. Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk tot en met 21-12-2012 aanmelden via dit formulier

Deelnemers ontvangen na aanmelding en bij deelname aan de pilot een hand-out met uitgebreide informatie. Onder de meest (inter)actieve deelnemers worden na afloop een aantal iTunes giftcards verloot.

Let op, er zijn een beperkt aantal boeken beschikbaar en een iPad is een vereiste. De openmargin app is nog niet beschikbaar op andere platformen.

Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk tot en met 21-12-2012 aanmelden via dit formulier

Voor vragen/ opmerkingen contact@openmargin.com of neem contact op via Facebook of Twitter.

Afbeeldingen
Contactpersonen
Over *openmargin

*openmargin is an internet startup based in Amsterdam, The Netherlands.